23-08-10

wie ik ben

 

Wie ik ben

-----------------
Ik ben een kast met vele schuiven :
Voor wie me dochter noemt ben ik een intelligente , gezonde , wijze vrouw .
Hun garantie voor een onbezorgde oude dag , hun liefdeskind , hun trots , hun troost .
Voor mijn echtgenoot ben ik wispelturig , eigenwijs , iemand die alles beter weet , die zijn eigen wetten maakt en leeft .
Voor mijn kinderen ben ik vergevingsgezind , begrijpend , tolerant , geduldig , attent . Een voor alles een oplossing zoekende moeder , hun associatie met gezelligheid en warmte , hun thuis .
Voor mijn lief ben ik de verpersoonlijking van een schuldgevoel , dikwijls te kwetsbaar , soms te gevoelig , romantisch , warm , lief , zijn pijn en zijn geluk , zijn maatje op reis , zijn geborgenheid en zijn eenzaamheid .
Voor mijn omgeving ben ik vriendelijk , soms mysterieus ,begripvol maar afstand bewarend , soms verlegen ,soms vlotte prater .
Voor mijn vrienden ben ik betrouwbaar , wijs , zelfstandig , respectvol , verantwoordelijk , sterk , vrijgevochten , royaal .
En hoe zie ik mezelf ? Steeds zoekend naar een evenwicht tussen hart en verstand , dikwijls verdwalend tussen plicht en verlangen , geinteresseerd in mensen , nieuwsgierig naar het ongewone , vergevingsgezind , koesteraar van het kleine geluk , een kruising tussen een verliefde puber en een wijze vrouw met een drang om te globetrotten .

19:09 Gepost door o in gedichten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.